pondělí 25. února 2013

Nákup jízdenek na vlak a finální plán cesty

Před nákupem jízdenek na vlak jsme chtěli finální plán cesty. Svým způsobem je náš plán dosti odvážný, vzhledem k tomu, co všechno chceme za těch 16 dní stihnout, ale odvážnému štěstí přeje, tak snad stihneme alespoň polovinu.

Aktuální plán je tedy: Nové Díllí-Agra-Jaipur-Amritsar-Lahore(Pakistán)-Chandigarh-Shimla-Nové Díllí

Aktuální plán cesty


Dle trasy jsme tedy začali plánovat nákup jízdenek. Nejdříve však byla potřeba zaregistrovat se na stránky Indických železnic a na stránky IRCTC a následně na Cleartrip. Moc jsem nepochopil, proč je to provázané na dvě internetové stránky, ale nejspíše je první stránka Indických železnic, kde je registrace základem všeho a pak druhá stránka, která je nejspíše prodejní portál.

Jako vždy jsme načerpali informace na netu. Velkým pomocníkem při plánování podobných cest je Hedvábná stezka. Na těchto stránkách je spousta dostupných rad a informací, které Vám jistě pomohou.
Díky tomuto portálu jsme se dostali na odkaz na IndiaMike. Celý proces má nějakých 18 kroků a ty tady nechci vypisovat, jelikož to bylo sepsáno na stránkách IndiaMike. Tak alespoň ve zkratce.

Je potřeba se zaregistrovat pomocí emailu a mobilního telefonního čísla. Toto telefonní číslo musí být Indické. Jelikož nejsme majiteli Indického mobilního telefonního čísla, tak jsme museli na tyto stránky odeslat kopii pasu. Následně jsme očekávali, že bude trvat tak týden, než nám někdo odpoví. Odpověď nám nečekaně přišla po pár hodinách-obdrželi jsme mobilní kód. Prošli jsme dalších x kroků, vše probíhalo v pořádku. Posledním krokem bylo opětovné vložení emailového a mobilního kódu. To se nám bohužel ani na desátý pokus nepovedlo. Na závěr mě napadla spásná myšlenka, že tam ten kód nebudeme vkládat copy x paste, ale vložíme ho tam ručně. Heuréka, ono to funguje.

Takže jsme měli svůj účet, ale ještě bylo potřeba nakoupit jízdenky. Bohužel jsme nekupovali jízdenky s moc velkým předstihem a tudíž na nás nezbyly výhodné časy odjezdů či vysněné cestovní třídy. Nakonec jsme vybrali ty přejezdy:


Nové Díllí-Agra 209 km Třída Sleeper
Agra-Jaipur 238 km Třída AC 3 tier
Jaipur-Nové Díllí 278 km Třída AC Chair Car
Nové Díllí-Amritsar 464 km Třída AC Chair Car
Amritsar-Chandigarh 226 km Třída AC Chair Car

Celkově je to necelých 1500 km a vychází to přibližně na 700 kč za osobu. Bohužel 3 z 5 vlaků odjíždějí okolo šesté hodiny ranní. To nás "sovičky" nejspíše zabije, tak uvidíme. Pro představu odkaz na cestovní třídy v Indii Trains.

Vlak v Indii :-)
Ještě mám připomínku k lidem, kteří si myslí, že takto vypadají vlaky v Indii. Opravdu tomu tak není. Každý cestovatel Vám potvrdí, že nepotkal žádný takový vlak v Indii.

Pokud tomu tak bude, tak si zabírám místo za komínem :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat