čtvrtek 21. února 2013

Jak to všechno začalo.

Přemýšlím, kde se vlastně zrodil nápad, vyrazit do Indie. S přítelkyní Míšou máme oba společný koníček a tím je cestování. Během jedné z našich společných cest došlo na diskuzi, které mimoevropské země bychom chtěli navštívit. Oba jsme na prvním místě uvedli Indii, takže nebylo co řešit a bylo nad slunce jasné, kam naše následující kroky povedou. O pár dní později padnul i návrh vyrazit do Vietnamu, ale tento plán byl nakonec odsunut nejspíše na následující rok, protože termínově to nebylo z pohledu letenek ideální.

Prvním krokem byl výběr termínu z důvodu podnebných podmínek. Důraz byl kladen na to, abychom se vyhnuli monzumům a zároveň neumřeli ve vedru. Proto jsme zvolili březen.

Druhým krokem bylo vybrat si, zda poletíme do New Delhi nebo do Mumbaie. Cena letenek nerozhodovala, jelikož byly v podobné cenové hladině. Nakonec jsme zvolili let do New Delhi. Cenově nejdostupnější byly letenky s ruským Aeroflotem přes Moskvu. Sice jsme měli trochu obavy, zda je to bezpečné, ale po přečtení některých diskuzí na internetu jsme došli k názoru, že zvolíme tuto trasu a tyto aerolinky. Jediným nebezpečím asi je, že na trase Praha-Moskva poletíme se skupinkou vodkou posilněných ruských občanů. Stejně ve mně panuje určitá nedůvěra k ruských aerolinkám vzhledem k tomu, co se nedávno stalo u ruské Jaroslavli.

Posledním krokem v této předpřípravě bylo, že jsme si chtěli ujasnit trasu, kterou bychom chtěli absolvovat. Indie je rozlohou podobně velká jako střední a západní Evropa dohromady, tak jsme tu měli první cestovatelský oříšek. Pomohlo nám sezení s Míšinou kamarádkou Míšou. Ta byla pracovně v Indii 6 měsíců, ale i když nám podávala hodně všeobecné informace, tak jsme si trochu začali ujasňovat, která trasa by pro nás mohla být optimální. Níže je obrázek, jak přibližně vypadal původní plán cesty.



Tento plán jsme nakonec museli ořezat, protože za cca 16 dní, které na Indii budeme mít, není možné všechno stihnout a zároveň bychom se např. zbytečně hnali do Váránasí, které je 800 km z Nového Díllí. Sice nás lákala možnost vidět smrt zblízka, ale nakonec jsme to vypustili.

Tudíž předpříprava byla hotová a byl čas začít řešit důležité věci jako je očkování, víza, konkrétní plán
cesty a nakoupit lístky na vlak.

Žádné komentáře:

Okomentovat