čtvrtek 14. března 2013

13. den Shimla

Vzdy, kdyz si myslite, ze uz Vas nemuze nic prekvapit, tak se seredne mylite. Uz v noci me probudila silena bourka. Rano jsme meli narizeneho budika na devatou a pri probuzeni bourka stale trvala. Tudiz nastalo debata, zda se na vylet pojede nebo ho agentura zrusi. Dohodli jsme se, ze se v agenture zastavime a zjistime aktualni info.

Jelikoz nam hotel absolutne nevyhovoval, tak jsme si zabalili nase prenosne domovy a vyrazili do centra, kde jsme potrebovali navstivit vice mist.

V agenture nam rekli, ze se uvidi az tesne pred odjezdem. Kousek od agentury je banka, kde jsem vyzkousel vymenit penize, ktere nam zustaly z Pakistanu. Bohuzel se mi to nepovedlo, tak pokud budete mit nekdo zajem, rad Vam je vymenim za koruny:-) V nejhorsim s nimi zaplatime veceri u "nasich" kluku.

Bohuzel agentura vylet presunula az na patek, tak nase kroky dale vedly smer jiny hotel YMCA. Je to krestanska ubytovna, kde jsou vitani lide vsech vyznani, takze i my, ateisti. Pokoje maji ciste, velke a nedavno vymalovane. S pani na recepci jsem domluvil prenosna kamna za mensi poplatek a vyrazili jsme smer pokoj. Pokoj ma krasny vyhled do udoli a hlavne zrekonstruovanou sprchu. Tepla voda sice tece jen od 19:00 do 9:00, ale i tak je to prijemna zmena. Vzhledem k tomu, ze sychrave pocasi stale pokracovalo, tak jsme zvolili jako program poledni klid.

Odpoledne uz se pocasi trochu umoudrilo, tak jsme si dali mensi kolecko po meste. Nejdrive pozdni obed-vyborna samosa, doplnena o kureci a zeleninovy hamburger. Pak jsme prosli mistni kramky a na zaver jsme si sedli k internetu. Podarilo se nam na blog dostat druhou varku fotek a na patek mame naplanovanou posledni varku. Vsechny fotky sem davat nebudeme. Radsi je s Vami osobne projdeme, pokud bude zajem.

Vecer jsme si uzili teplou sprchu a teply pokoj. Je to obrovsky teplotni rozdil. Prvnich deset dni clovek funguje v teplotach 25-30 stupnu a ted bych to v Shimle odhadl tak na 5-10 stupnu. Alespon trenujeme na Prahu...............;-)

Ja jsem jeste potkal na poslednim cigarku cestovatele z Noveho Zelandu. Cestuje po Indii 2 a pul mesice a jeste ho mesic ceka. No nevim, zda bychom my chteli neco podobneho absolvovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat