pondělí 4. března 2013

3. den Nove Dilli a Agra

Rano jsme zabalili vsechna fidlatka a vyrazili jsme na prvni cestu vlakem z Noveho Dilli do Agry. Cestovni tridu jsme zvolili jiz v predstihu sleeper. S obavami jsme rano vstavali. Pro jistotu jsme se probudili uz okolo pul desate, abychom se i v pripade komplikaci dostali v 11:40 na nadrazi.

Nakonec jsme tam dorazili uz pred jedenactou. Probehli jsme okolo mistnich nahanecu a byli jsme ve vlaku. Svym zpusobem to pro nas byla velka neznama. Opet jsme na toto tema prosli spoustu diskuzi a clanku na internetu. Vsichni zname ty obrazky, kdy lide sedi na strese vozu atd. Muzu Vam potvrdit, ze tak to tady opravdu nevypada. Misa si na zacatku cesty objednala jidlo a prubehu cesty ho take dostala. V kupe jsme sedeli s milou rodinkou na vylete. Tata, mama i obe dcery se nam snazili ve vsem vyjit vstric. Porad se na nas usmivali a obcas nas pozorovali. Na zaver nam poradili, ze mame vystoupit z vlaku az na druhe zastavce v Agre. Rozloucili jsme a vyrazili jsme vstric nejproflaknutejsimu mestu v Indii.

Na nadrazi byla jiz tradicne tlacenice taxikaru a motoriksaku, kdo z nich nas odveze. Na chviku jsme se jim schovali, ale pak nam jeden z nich sam nabidnul ferovou cenu, tak jsme toho vyuzili. Jak uz to tak v Indii byva, je to neco za neco. Nez jsme dojeli k Taj Mahalu, tak nam zastavil u hotelu, ze ktereho mel provizi. Cena vsak byla dobra a ubytovani melo uroven, tak jsme do toho sli.

Vzdycky to svezeni riksou zavani nejakym obchodem. V Novem Dilli jsme chteli nekam jet za 40 rupii, to nas nevzali, ale reakce byla, ze kdyz jim dame 20 a oni nas vezmou do dvou obchudku svych znamych, tak to bude ok. Tato varianta byla spatna ze dvou duvodu, bud tam clovek ztrati cas nebo nic nekoupi a dal si bude muset hledat jineho Tuk Tuka, ktery prijde s podobnou nabidkou.

Na hotelu jsme si chvilku odpocinuli a vyrazili pesky smer Taj Mahal. Vstupenky do Taj Mahalu se kupuji skoro kilometr od vchodu. Je to jiz tradicne nelogicke, ale budiz. Po kratke uvaze jsme se rozhodli, ze Taj Mahal nechame na zitrek. Kazdy nam doporucuje, at se tam jdeme podivat za usvitu, ale to my opravdu rano nevstavame, takze se tam dostaneme az tak na desatou.

Od Taj Mahalu jsme zamirili do Pevnosti Agra. Je to nadherna budova slouzici v minulosti armade.Byla postavena na prelomu 16. a 17. stoleti.

Zpatky jsme se rozhodli jit pesky, coz asi nebyl nejlepsi napad, protoze Misa zacala kaslat, jako kdyby vykourila 60 cigaret za den. Mne ten smog tolik nevadi, protoze moje kuracke plice jsou asi vice odolne.

Vecer mozna pujdeme na drink. Zalezi ovsem na zdravotnim stavu vsech ucastniku zajezdu.

Žádné komentáře:

Okomentovat