pondělí 4. března 2013

Okenko neviditelne Misi

V tomto okenku najdete nepravidelne komentare z cesty po Indii jako doplnek Zbyskovych clanku. Vzhledem k tomu, ze jsme se pred cestou snazili o vsem vcas informovat, mohlo by se zdat, ze nas nic nemuze prekvapit. Ale tady plati, nektere situace musi clovek zazit, aby uveril.

Incredible India
Damam s muzskym doprovodem se muze lehce stat, ze po opusteni resortu u letiste se stanou neviditelnymi. Nejpozdeji vsak pri vystoupeni z taxi. Tuto nove nabytou schopnost jsem mela vyzkouset na recepci hotelu. Jakekoli me slovni projevy od pozdravu po otazky byly ignorovany a cela pozornost byla smerovana na Zbyska. Z pocatku jsem tomu nevenovala pozornost, ale ihned rano bylo jasne kde je me misto, kdyz po pozdravu uklizec odpovedel hello sir...a me hello bylo odmeneno zarytym mlcenim. V podobnem duchu vse plynulo dale az do chvile, kdy ze me zacly koukat penize-to jsem pak byla viditelne az hamba. Asi nemusim psat jak moc me tato skutecnost nastvala, ale stahla jsem usi a hodne veci resi Zbysek neb oni se se mnou proste nebavi.

Cumime blbe.in
Do Indie jsem odjizdela s informaci: Indove radi koukaji na vsechny a na vsechno. Predstavovala jsem si nepokryte civeni, ale doposud to neni tak zle. Koukaji sice jako telata na nova vrata, ale spis na ulici. V metru ani ve vlaku nas nikdo neocumoval, jen jsme se drobne okukovali navzajem,jedna Indka si nas tajne vyfotila na mobil. Velkou radost meli vsichni ve vlaku, kdyz evropanka jedla obed a pak si balila batoh-uznejte sami, ze to se nevidi kazdy den.
Jina kapitola je ocumovani muzi na ulici. Ti temer az na vyjimky koukaji beloskam na prsa a je uplne jedno co mate zrovna na sobe. Spis mi prijde, ze cim mate mene tim lepe neb pak nemaji prostor pro kdovijakou fantazii. Po techto zkusenostech jsem odlozila satek zakryvajici vystrih neb mi skutecne prislo, ze to jen horsi a Indky nosi vic evropstejsi obleceni nez ja. Stejne mi v nem bylo horko. Zajimave je, ze Zbyska moc nekoukaji a kdyz uz, tak vypadaji plase-asi se boji, aby je takovy obr neinzultoval.

Cim vic hluku tim lip
Ruch ma v indicke kulture nenahraditelne misto, bez nej tak nic nefunguje a proste ticho neni in. Pres den neni co resit neb dostatek hluku zajisti auta, motoriksi a autobusy, komu vozidlo dostatecne nehluci vystaci si s klaksonem a kdyz neni ani ten, tak staci hulakat z pul metru na souseda. I v noci ma hluk sve misto-nesnesitelne ticho je zahaneno vyhravanim mistnich odrhovacek na celou ulici do rannich hodin a po kratke prestavce rano zase znovu. Jak moc krasne se u takove diskoteky spi nemusim vykladat. Ale nejvic me pobavilo, kdyz na konecne tiche ulici zacal nekdo rytmicky mlatit do plechu-proste to nemohl vydrzet. Mimochodem i pri psani tohoto clanku mi libe zni do ucha dalsi indicka vypalovacka, a to je skoro pulnoc. Kam se hrabe Las Vegas-to Indie nikdy nespi! A pokud nemate ucpavky do usi tak s ni i vy.

Delux, super class
Tato sluvka bezne oznacuji neco extra, ale v Indii si muzete byt jisti, ze se jedna o totalni hnus absolutne pod uroven cehokoli myslitelneho. Osobni zkusenost mame s hotely. Pokoje nejsou spatne az kdyz dojdete do koupelny. Doposud jsme meli jen evropske zachody, tak nemuzu hodnotit turecke, ale co stoji skutecne za zminku, tak to jsou sprchy. Vetsinou se jedna o trubku zakoncenou sprchovou hlavici co pamatuje jeste nadvladu britskym imperiem, coz zpusobi, ze pri sprchovani vas voda jen lehce orosi jako majovy desticek. Dalsi kapitolou je tepla voda-tece pokud ji pred tim nechate zhusta odteci. K celkovemu dojmu sprchy je treba dodat, ze pri spusteni voda strika uplne vsude, tak za par sekund mate celou mistnost o velikosti dlane pod vodou vcetne wc, umyvadla a rucniku. Zajimavou proprietou je vzdy pritomny kbelik doplnen malym kyblickem jakoby na polevani. Na co slouzi to skutecne nevime, ale jednou to vymyslime.

Žádné komentáře:

Okomentovat