pátek 1. března 2013

Pár hodin do odletu

Tak se nám to pomalu, ale jistě přiblížilo. Do odletu nám zbývá přesně jedenáct hodin. Před pár minutami jsme dobalili vše potřebné a teď si konečně můžeme dopřát zasloužený spánek. Když jsme začínali balit, tak byl plán jasný. Musíme si s sebou vzít jen to, co budeme opravdu potřebovat. Jak už to tak bývá, tak máme nacpané batohy a nezůstalo v nich žádné volné místo. Určitě je to hodně ovlivněno tím, že člověk chce být na Indii připraven. Pokud by člověk jel na výlet jen po našich luzích a hájích, tak by měl batoh poloprázdný. Snažili jsme se zjistit na netu, co všechno na podobném výletu využít a není to tak úplně běžné.



O lécích jsem již mluvil. Míša nám vybavila lékárnu takovým způsobem, že by zachránila i regiment padlých vojáků. Další zajímavosti, které máme zabalené jsou následující:

  • Spirála na ohřev vody-Indie se snaží být civilizovanou zemí, ale teplá voda na hotelech je velkou vzácností. Takže si budeme ohřívat vodu na mytí spirálou. Pokud tedy zrovna půjde elektřina.
  • Plastové cestovní lžičky-již mnohokrát nám odvedly službu na našich výletech.
  • Tužkové baterie-názory na baterie v Indii jsou různorodé, ale základní informace je taková, že toho moc nevydrží.
  • Kapesní nože-nutnost cestovatele.
  • Spacák-jak popsáno v dřívějším článku, i na hotelech je lepší mít spacák kvůli hygieně.
  • Pasové fotky-pro nákup místní sim karty je nutné doložit osobní doklad a fotografii. Je to jeden z bepečnostních prvků proti terorismu. V případě žádosti o vstup do chráněné přírodní oblasti je to bohužel také nutnost. 
  • Řidičský průkaz-když jsem si tuto informaci četl na internetu, tak mě dost pobavila, ale na druhou stranu má jednoduché vysvětlení. Indové občas požadují doložení dvou dokladů a vzhledem k tomu, že občanský průkaz není dobré vozit společně s pasem, tak je lepší využít řidičský průkaz.
  • Toaletní papír-v Indii se na utírání zadnic používá levá ruka, my máme toaleťák :-)
Tak to bylo pár perliček z našeho cestovního balíčku. Snad jsem na nic zajímavého nezapomněl. Pokud si na něco vzpomenu, tak to ještě doplním.

Dnes jsme si ještě zarezervovali hotel ve městě Jaipur. Je to taková pojistka, jelikož do Jaipuru přijedeme 
v úterý někdy mezi desátou a dvanáctou večerní. Neradi bychom pak celou noc sháněli, kde složíme svá unavená těla. To je vlastně naše druhá rezervace hotelu. První máme na letišti hned po příletu. Vzhledem k tomu, že přiletíme ve 3:45, tak se nechceme nechat okrást o spánek cestou do Díllí. Vybrali jsme hotel Hotel Delhi Aerocity. Pobyt je sice dražší, ale hotel by tomu měl odpovídat. V sobotu okolo oběda se budeme přesouvat do města a zároveň budeme hledat ubytování ve čtvrti Paharganj. Je to ráj baťůžkářů, tak jsem na to zvědavý.Tato oblast nás láká, protože je zde Main Bazaar, což je největší tržiště v Novém Díllí. Je zde spousta levných hotelů, kvalitního jídla a zajímavých barů. Dnes jsem se také koukal na ceny piva v Indii a vypadá to, že se pivař bude muset trochu přeorientovat :-)



Dnešní den je tedy za námi a teď už hurá do hajan. Zítra se ozvu nejspíše z letiště v Moskvě. Pokud tam tedy chytnu dostupnou wifi. 

Alavidha namaste-nashledanou...............

Žádné komentáře:

Okomentovat