pátek 15. března 2013

14. den Shimla-Fagu-Kufri-Naldehra-Mashobra-Shimla

Dnesni rano jsme vyrazili na snidani do Indian Coffee. Streva uz mame relativne v pohode, tak jsme si dali toast s marmeladou a omeletu s rajcaty. Co Vam budu povidat, byla to proste dobrota. Uz nam to jejich jidlo zacalo trochu lezt krkem.

Agentura nas poslala na autobusove nadrazi, kde na nas cekal minibus s dalsimi ucastniky zajezdu. Prvni skupinka byli lide v nasem veku z Noveho Dilli, druha skupinka byli takovy trochu zmateni chlapci, bohuzel netusim z jakeho mesta a pan z Keraly, ktery mel me sympatie do doby, nez nam oznamil, ze je clenem komunisticke strany.

Behem vyletu jsme zazili spoustu srandovnich situaci, protoze jsme se presunuli o nekolik stovek metru vyse a tam byl cerstvy snih. Vsichni, krome nas, videli snih poprve v zivote, takze se koulovali, fotili a skakali do snehu. No, bylo to tak trochu jako s materskou skolkou. Bylo to v miste, ktere se jmenuje Fagu. Je to mala vesnicka, kde se, jako na jenom z mala mist v Indii, pestuji jablka. Jeste cestou na Fagu zastavil minibus u jedne vyhlidky. Pruvodce nam vysvetlil, ze je to zelene udoli, tak jsme na nej nechapave koukali a on doplnil, ze jsou to jen modriny. V ten moment nam doslo, ze vlastne v Indii neni moc jehlicnatych lesu:-)

Po Fagu nasledovalo misto, ktere se jmenuje Kufri. Bylo to nejvyse polozene misto naseho vyletu-2510 mnm. Je to jedno z prvnich mist v Indii, kde vznikl svah pro lyzovani. Nic zvlastniho to nebylo, ale soucasti arealu byla mala zoologicka. Tak jsme nevahali a vyrazili za zviratky. Byla to skromna, ale pekna ZOO. Celkem jsme videli maximalne 20 zviratek a mezi nimi napr. 3 medvedy ci leoparda. V ZOO se cela nase skupinka spolucestujicich osmelila a zacali se vyptavat. Samozrejme to jako vzdy skoncilo spolecnym focenim a jeli jsme dale.

Dalsim mistem na trase byla Naldehra. To byl prakticky ztraceny cas. Je zde golfove hriste a misto pro piknik. Dali jsme si limcu a vyrazili do autobusu, kde probehlo dalsi kolo vyslechu.

Poslednim mistem byla Mashobra. Zastavili jsme u svahu, kde pestuji a jablka a jelo se zpet do Shimly.

Prislo mi, ze je tento vylet vhodny spise pro Indy a ne pro nas. Snih, jehlicnate lesy i jablone mame v Cechach take. Na druhou stranu jsme byli radi, ze se muzeme podivat po okoli. Nevyhodou bylo, ze na kazde zastavce byla restaurace, kterou provozovala poradajici agentura, tudiz se nas vsude snazili nacpat k jidelnim stolum.

Vecer jsme probehli trhy a nakoupili par darku pro rodinu. Zaroven jsme se take rozhodli zakoupit mistni whiskey, samozrejme za vyhodnou cenu. Na veceri jsme zasli do cinskeho bistra. Byla to prijemna zmena, dat si kureci teryaki a ryzove nudle.

Pak uz jen probehlo nezname mnostvi panaku whiskey a hura do hajan.

Žádné komentáře:

Okomentovat